Jak přichází káva na svět?

S obchodními zástupci jsme 7. a 11. června nahlédli do manufaktury Naber Kaffee ve Vídni a do sídla společnosti La Cultura Del Caffé v Kremži.

V první části exkurze nás přivítali v Kremži, kde jsme se dozvěděli zajímavé informace o pěstování a odrůdách kávy a o procesu jejího zpracování. Nechyběla ochutnávka špičkové kávy připravené v kávovaru značky La Cimbali. Taky jsme si zacestovali časem a vrátili se do minulosti při prohlídce historických kávovarů.

 

Obchodní oddělení na exkurzi v Rakousku

 

Po obědě jsme přejeli do vídeňské rodinné manufaktury Naber Kaffee, kterou nás provázel samotný jednatel společnosti Marco Salvatori. Dostali jsme tak možnost vidět a projít si celý proces zpracování kávy od nazelenalých kávových zrníček v pytli po navážené balíčky prémiové pražené kávy. Prvotřídní kvalitu kávy lze vytušit již ze samotného průběhu ručního zpracování, při kterém se například skutečně velmi pečlivě vybírají kvalitní zrna k dalšímu zpracování a pražení. A protože bylo již po obědě, přišla vhod další ochutnávka vynikajícího kafíčka, které nám s radostí sám pan Salvatori připravil.

 

Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC
Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC
Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC
Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC
Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC Exkurze do Naber a LCDC