Rozšiřujeme portfolio

Rok 2014 je pro Delikomat mimo jiné i rokem významného rozvoje portfolia. V sortimentu naší společnosti naleznete jak tradiční „velké“ automaty na kávu a horké nápoje, tak automaty na cukrovinky, svačinky a balené nápoje, automaty na chlazená jídla, výdejníky vody nebo například automaty do kanceláří a menších provozů. 

La Cultura Del Caffé

Nově pod označením LA CULTURA DEL CAFFÉ přinášíme našim zákazníkům také profesionální kávovary značek LA CIMBALI a BUNN. Ideální řešení pro hotely, restaurace nebo kavárny (tzv. segment HORECA). Zkrátka všude tam, kde je profesionální příprava kávy samozřejmostí!

Tyto přístroje naleznete například u našich zákazníků: Hotel Hilton Praha, kavárny STARBUCKS, Pizzerie Grosseto, Interspar Coffee To Go nebo Bageterie Boulevard. Kompletní přehled naleznete na www.lcdc.cz.

 

 

A CO VŠE NABÍZÍME?

  • prodej kávovarů a dalšího příslušenství
  • široká nabídka a řešení přímo na míru pro kavárny, restaurace, cukrárny, bary i kanceláře
  • autorizovaný záruční i pozáruční servis
  • zastoupení pro celou ČR

 

PÁKOVÉ KÁVOVARY

… jsou oproti automatickým espresům náročnější na údržbu i obsluhu. Na druhou stranu jsou doporučovány znalci a gurmány, protože mají méně prostoru pro snížení kvality. Kávu si namelete sami na hrubost, kterou si daný druh a chuť žádá. S pákovými kávovary se nejčastěji setkáte v kavárnách, restauracích nebo cukrárnách. Jednoduše řečeno naleznete je v podnicích, kde je profesionálně připravená káva nutností. V praxi je zpravidla ovládají zkušení baristé.

Příprava kávy v pákovém kávovaru je samozřejmě náročnější než v automatickém kávovaru. Základem úspěchu je správně namletá čerstvá káva. Zatímco automatické kávovary si gramáž porce uloží jednoduše do paměti, při přípravě kávy v pákovém kávovaru si musíte vždy ohlídat správné množství kávy sami.  Pravé espresso se připravuje ze 7g kávy.

Káva musí být do páky také správně stlačena, nestačí ji do ní jednoduše nasypat. Doporučované optimální stlačení je váhou dvaceti kilogramů, vybrané modely pákových automatů proto nabízejí systém, který kávu sám optimálně „upresuje“. 

 

 

LA CIMBALI

LA CIMBALI Italská značka LA CIMBALI je ve světě hodnocena jako nejvýznamnější výrobce kávovarů na espresso a cappuccino. Založena byla v roce 1912 v Miláně. Svými inovacemi a systémem je vždy o několik kroků před ostatními výrobci espresso kávovarů. Patentovaný systém ohřevu a výdeje vody pro kávu tzv. „kartušový systém“, zabezpečuje přípravu espressa pod stále stejným tlakem a při stejné teplotě. Součástí kávovarů může být automatická tryska na našlehání mléka pro cappuccino , bez manuálního zásahu tzv. Turbostem. U modelů řady GT a HD je výdejní hlava je osazena dalším boilerem, což umožnuje různé nastavení teplot pro každou výdejní hlavu. Na kávovarech s označením HD je možné rovněž nastavení až čtyř profilů tlaku čerpadla, což zaručuje získání toho nejlepšího espressa z  každého druhu kávy.

Kávovary LA CIMBALI se rozdělují na plnoautomatické a pákové.  V současné době se nabízí více jak 15 řad kávovarů, z nichž každá řada nabízí další modely, dle šíře vybavení. Dalšími produkty značky LA CIMBALI jsou mlýnky na kávu, myčky a výrobníky ledu.

 

  Mlýnek na kávu / La Cimbali / MAGNUM ON DEMAND Profesionální kávovar / La Cimbali / M100 Profesionální kávovar / La Cimbali / M100 Profesionální kávovar / La Cimbali / M24

 








BUNN

BUNNAmerický výrobce BUNN se soustředí především na profesionální kávovary na překapávanou kávu. Opět značka, která díky svému systému ohřevu a výdeje vody pro kávu je řazena mezi nejlepší na světě. Kávovary BUNN se poprvé objevily v 50. letech a jsou velmi oblíbené nejen v komerční a průmyslové sféře ale také v běžných domácnostech. Z produktů BUNN nabízíme nejen kávovary na překapávanou kávu, ale i mlýnky a výdejníky horké vody.

 

 

  

Věděli jste…?

Díky jedinečné vůni a bohaté chuti se káva stala po sklenici vody nejoblíbenějším nápojem. Znalci a milovníci kávy se shodují, že nejintenzivnější zážitek přináší espresso. Jedinečná konzistence, exotická vůně, bohatá pěna a jemnost šálku dokáže povzbudit všechny smysly. Kávovar, který nabízel nový způsob přípravy kávy (počátek výroby esspresa), vynalezl v roce 1822 Francouz Louis Bernard Rabaut.

První přístroj na espresso dokázal vodu přetvořit na páru, která se prohnala přes mletou kávu. První automatický kávovar již vymyslel Ital. V roce 1833 si nechal tento kávovar, který umí připravit espresso, patentovat světoznámý Ernest Illy, otec italské značky kávy Illy Caffe.

Dnešní moderní kávovar na výrobu espressa sestavil na začátku 2. světové války Achilles Gaggia. Na svůj úspěch si ale musel počkat do konce válečného konfliktu. Samotná výroba přístroje začala až v roce 1946. Tento kávovar byl výjimečný tím, že již nepoužíval vodní páru. Voda protekla přes namletou kávu pod vysokým tlakem, a tím se vytvořila krémová pěna, která je pro espresso příznačná. Tento způsob přípravy espressa zaručuje, že káva získá maximální chuť a minimum škodlivin. První plnoautomatický přístroj na přípravu Espressa spatřil světlo světa v roce 1969 od výrobce La Cimbali a nesl označení Superbar...


La Cultura Del Caffé - nabídka profesionálních kávovarů, mlýnků a příslušenství