Životabudič zvaný Káva Chi

O tom, jak je káva požehnaný a zdravý nápoj, už byly popsány stohy elektronického papíru. A co teprve Chi-káva, čteno “kí-káva”, která kromě jednoznačně pozitivního vlivu na zažívání má něco, co jí zaručuje světový věhlas, a to je příběh.

Chi”, to není jenom snadno zapamatovatelná obchodní značka, především je to v řadě asijských kultur označení pro životní energii, která se rodí uprostřed těla, tedy v prostoru břicha. Něco na tom rozhodně bude, protože moderní výzkumy potvrzují, že správná funkce “břicha” je rozhodující pro zdravý a vitální život a posiluje celkovou imunitu. Střevní bakterie a mikroflóra mají enormní vliv na výkon lidského metabolismu. Ale co s tím má společného káva?


coffee-1576552_1280_1280Chi-káva obsahuje kromě směsi arabiky a robusty celou řadu bylinných extraktů, především akátovou šťávu. Jde o bohatý zdroj vlákniny, které se řadě z nás nedostává, což má za následek nedostatečnou funkci střev a, jak už víme, celkovou životní nepohodu.


Povzbudivý účinek kávy podporuje i přítomnost Guarany, která se díky obsahu kofeinu postará o rázný energetický kopanec. Další složkou jsou tradiční přísady čínské medicíny jako je kořen ženšenu a “houba nesmrtelnosti” zvaná Reishi, které kromě svých léčitelských účinků tvoří výjimečné aroma.

 

Tento koktejl z kávy a přírodních látek je šetrný k žaludku a střeva díky němu zažívají něco jako znovuzrození. Probiotické vlákniny jsou potravou pro střevní bakterie a podporují jejich vitalitu a množení.

 

Káva Chi se prodává v prášku a dá se rozpustit v horké vodě. Připravit z něj můžeme černý nápoj, který ale nikdy nesmíme zapomenout zamíchat. Přírodní látky se totiž obvykle usazují dole a v tom případě bychom přišli o to nejcennější.

 

Stejně tak si ale můžeme vychutnat Latte Macchiato s našlehanou mléčnou pěnou nejlépe rostlinného původu. Vyzkoušená a doporučeníhodná je i studená varianta ve formě Frappé nebo ledové kávy, která potěší a hlavně osvěží zejména v horkých dnech.